Illóolajos kezelés

Az illóolajok gyengéd, mégis hatékony megoldást nyújtanak az egészség fenntartására, a betegségek gyógyítására, használatuk által az immunrendszer megerősödik, a test és a lélek egyensúlya újra helyreáll.

Az illóolajok használata több ezer éves múltra tekint vissza. Pl. az ókori egyiptomiak már alkalmazták a szépségük és az egészségük megőrzésére illóolajos fürdőket, masszázsokat is.

Az illóolajok különleges hatásának titka, hogy nem a tünetet, hanem az embert kezeli teljes egészében. Támogatják és kiegyensúlyozzák az immunrendszert és az idegrendszert egyaránt. A limbikus rendszeren keresztül hatnak, felébresztenek bennünk egy érzést, egy emléket, van olyan olaj ami a depressziót csökkenti, fájdalom csökkentő hatású, vagy ami az újraindulást segíti bizonyos megrekedt helyzetből.

Nézzünk egy párat, ezekből a csodákból:

– Majoranna: Megnyugtatja a feszült idegeket, a PÁNIKbetegség első számú olaja. Vírus és baktériumölő hatása is van, kiváló fájdalomcsillapító, értágító,ezáltal csökkenti a vérnyomást. Álmatlanságnál és a stressz csökkentésére kitűnő.
Várandóság első harmadában TILOS alkalmazni!

– Vietnámi eukaliptusz( mentolos eukaliptusz): Gyulladáscsökkentő, baktérium és gombaölő, görcsoldó, fájdalom és
vérnyomáscsökkentő. Javasolt: övsömör, magas vérnyomás, légúti fertőzés, reumatikus és ízületi fájdalmaknál.
Várandóság első harmadában kerülendő!

– Rozmaring: reumás fájdalmaknál, rossz vérkeringésnél javasolt.
Várandóság és szoptatás alatt TILOS!

– Ylang-ylang: Maláj nyelven a jelentése-virágok virága. A nőiességünk megnyílásában nyújthat segítséget. Nyugtató, stresszoldó, csökkenti a vérnyomást és a gyulladásokat. Afrodiziákum. Segít a lelki fájdalmak elengedésében, kommunikatívabbá és nyitottabbá tesz. A zárkózottabb embereknek kaput nyithat a világ felé. Terhesség első harmadában nem javasolt.

– Kúszó fajdbogyó: A reuma kenőcsők alaphatóanyaga. Csodát művel a lemerevedett fájó izmokkal. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, csillapítja a köhögést és regenerálja a májsejteket.
Nem javasolt 6 éves kor alatt, terhesség és szoptatás esetén.

– Erdeifenyő: Energiával tölti fel a fáradt, kimerült, legyengült szervezetet. A tüdő energiáit harmonizálja, a pangásokat nemcsak fizikai szinten oldja, hanem a lelki enerváltságból is segít átlendülni. Minden olyan helyzetben ajánlott, amikor egy nagy lélegzetre van szükségünk! A mellékvesék által termelt kortizol szintet kiegyensúlyozza.
Javasolt: Bronchitis (hörgőgyulladás),torokfájás, isiasz, lumbago, kismedencei gyulladások, depresszió.
Nem javasolt magas vérnyomás, és terhesség alatt!

– Citrusfélék: Stimulálják az idegrendszert, méregtelenítő hatásúak és az emésztést is elősegítik. Fáradtságnál, kimerültségnél rendkívül jó hatásúak. Fényérzékenyek, ezért napozás, szoláriumozás esetén kerüljük őket!

– HOFA: sejtregeneráló és ránctalanító hatású.

– Fahéj: Melegítő hatású olaj, mely kiváló a cellulitis kezelésére.

– Babér: Baktérium és vírusölő hatású, kiváló görcsoldó hatása van, ezért a migrénes fejfájást és a menstruációs görcsöket is jól oldja.

– Bazsalikom: görcsoldó, az izomfájdalmakat oldja,erősíti az idegrendszert, oldja a szomorúságot, a félelmeket.

– Kubela: Nyugtató, antidepresszáns hatású. Depresszió és a szorongás kezelésére kiváló.

– Mirha: szakrális olaj, mely erősen relaxáló hatással bír.

– Immunerősítő masszázsolaj keverék: Citrom, Szegfűszeg, Pálmarózsa
A keverékkel átmasszírozzuk az egész testet. Terhesség és szoptatás alatt nem javasolt.

– Hurutos köhögés elleni masszázsolaj keverék: Eukaliptusz Radiata, Vadlevendula, Pálmarózsa, Vietnámi eukaliptusz. Ez a keverék kiváló nyákoldó, köptető hatású, segíti a sűrű letapadt váladék feloldását és könnyebb távozását természetesen megfelelő folyadékfogyasztás mellett!

Az illóolajos kezelések nem helyettesítik az orvosi kezeléseket! Kizárólag kiegészítő kezelésként alkalmazzuk őket!

Share