Csakra-Talpmasszázs

Marianne Uhl nevéhez kapcsolódik ez a terápia. Felismerte, hogy a reflexológia során nemcsak testi gyógyulás érhető el, hanem a lelki élet mélységeibe is bepillantást nyerhetünk. A Csakra-Talpmasszázs során befolyásolni tudjuk a csakra energiákat,mellyel harmóniát teremtünk, és gyógyíthatjuk a testi, lelki fájdalmainkat. A kezelés során a probléma gyökeréig jutunk el. A csakra energia területek harmonizálása által, pozitív tudatállapot változás áll be. Megéljük a szeretet és a béke áramlását, ezáltal képesek leszünk nyugodtabban gondolkodni, türelmesebbek leszünk magunkkal és másokkal szemben, valamint a szervezetünk öngyógyító erőit is aktívabbá tudjuk tenni.

Testünk hét fő csakrával, energia központtal rendelkezik, melyeken keresztül energiát veszünk fel a környezetünkből:

-Gyökércsakra
-Szakrális csakra / Sexcsakra, Lépcsakra
-Köldökcsakra / Napfonat
-Szívcsakra
-Torokcsakra
-Homlokcsakra / Harmadikszem csakra
-Koronacsakra
 
A csakrák diszharmonikus működése esetén felborul a szervezetünk egyensúlyi állapota, egy negatív lelki állapot alakul ki, ami később testi / fizikai síkon is jelentkezik betegség formájában. Pl. agresszivitás, düh, szorongás, erőtlenség, diszharmónia a környezetében élőkkel. Testi tünetek: gyomor panaszok, emésztési panaszok, máj és epe problémák.

A kezelés folyamata:
A csakrák a talpunkon is megtalálhatók. A páciens megérkezése után beszélgetünk a problémáról, hogyan érzi magát. Ezután egy relaxáló, lazító lábfürdő következik, majd lefekszik az ágyra a páciens, a gyógyító kristályok felkerülnek a testére:

Ametiszt / Koronacsakra
Hegyikristály/ Harmadikszem csakra
Lapis lazuli / Torokcsakra
Rózsakvarc / Szívcsakra
Citrin / Napfonatcsakra
Karneol / Szakrális csakra
Vörös jáspis/ Gyökércsakra

Tibeti hangtálas zenére történik a kezelés, mely során egy mély relaxált állapotban harmonizáljuk a csakrák
működését, és a szervezet öngyógyító folyamatai elindulnak. Mély lelki blokkok oldódhatnak a kezelés alatt. A masszázs után a páciens kap egy Bach cseppet, hozzá megerősítő mondatokat (pl. Szeretem és becsülöm magam, mások is szeretnek és becsülnek engem), energetizáló mozgásgyakorlatokat, légzőgyakorlatokat, amikkel tudja harmonizálni az adott csakra működését, színterápiát, valamint milyen ételek és italok tudják erősíteni az adott csakrát.

Nagyon sokszor felteszünk kérdéseket másoknak, azt várjuk, hogy mások válaszolják meg nekünk, hogy mi miért történik az életünkben, pedig a válaszok BENNÜNK vannak. Csendesítsük el az elménket, és meghallhatjuk a felsőbb énünk csodás válaszait, a miértek szépen, lassan összeállnak és oldódnak bennünk a folyamatok. Mindig a saját utunkon vagyunk! Megtisztel, ha elkísérhetem egy darabon!
 
Csodás oldódást és áramlást kívánok! Szeretettel: Renáta

Share